Skip to main content
  • Español
  • English
  • Nederlands
Onze missie

Pan de Vida, dat betekent ‘Brood dat leven brengt’, wil kansarme kinderen in Peru een hoopvolle toekomst geven door het Evangelie van Jezus Christus te verkondigen en hen te voorzien van gezonde voeding, schoolspullen, studiebeurzen en overige materialen die het welzijn van de kinderen bevorderen.

De visie van Pan de Vida

Een van de kinderen in Peru die veel op straat is

Wij zien…

Wij zien een wereld waarin armoede en onderdrukking heerst en waar mensen en organisaties hun macht misbruiken. Een wereld waarin kinderen de dupe zijn van slecht functionerende economische systemen. Veel mensen leven voor zichzelf. De gewone man en vrouw profiteren vaak niet van economische vooruitgang.

Kinderen in Peru

We willen graag de liefde van Jezus uitdelen door de allerarmste kinderen en gezinnen in Peru helpen op te staan uit de spiraal van armoede. Wij zien een land voor ons dat tot bloei komt en waar iedereen, van jong tot oud, zicht heeft op een hoopvolle toekomst. 

We willen mensen en organisaties in Nederland inspireren en helpen om concreet bij te dragen aan de bestrijding van armoede onder de kinderen in Peru. 

De kinderen van Peru is een kinderrestaurant

Zeg nee tegen armoede

Geloof in verandering!

In oktober 1986 vlogen wij, Wilkin & Aukje, voor de eerste keer naar Peru (Zuid-Amerika) om onze – toen driejarige – zoon Joel Carlos te adopteren. Bijna achttien jaar later (in de zomer van 2004) vlogen wij opnieuw naar Peru om het huwelijk van onze Peruaanse zoon en schoondochter bij te wonen. Inmiddels wonen Carlos en Mariela met hun vier dochters in Arequipa, na Lima de grootste stad in Peru. God heeft hen bewogenheid in het hart gelegd voor de vele kinderen in deze stad, die geen kans krijgen om kind te zijn en veelal gedwongen worden op straat te werken.

Wilkin van de Kamp - Ambassadeur van Pan de Vida
Wilkin van de Kamp

Ambassadeur

Aukje van de Kamp - ambassadeur van Pan de Vida
Aukje van de Kamp

Ambassadeur

Carlos die opkomt voor de kinderen van Peru

Samen met hun Peruaanse medewerkers geven zij leiding aan inmiddels meer dan veertig christelijk humanitaire projecten, verspreid over heel Peru. Het is hun en ons verlangen om deze kinderen met Gods liefde te helpen en te bevrijden uit de greep van armoede. Als ambassadeurs van Pan de Vida zijn we onder de indruk van de liefde en toewijding van alle Peruaanse medewerkers. Met een beetje van ons kunnen zij de vele kinderen een hoopvolle toekomst geven. Van harte bevelen wij het werk van Pan de Vida aan en vragen wij jullie: ‘Help Carlos en Mariela de kinderen van Peru te helpen!’

Meer over Pan de Vida?

Bestuur

Bekijk hier ons Peruaans en Nederlands bestuur.

Verantwoording

Lees hier bijvoorbeeld meer over Pan de Vida als Anbi en verslaglegging.

Contact

Wil je meer weten over Pan de Vida? Ben je geïnteresseerd in een samenwerking?

Stichting Pan de Vida

Postbus 32
7120 AA Aalten
Nederland

Steun ons

Website met liefde gemaakt door: