Skip to main content
  • Español
  • English
  • Nederlands
Kinderrestaurants

Geef een kind te eten en een hoopvolle toekomst

Geen primaire levensbehoeftes

Het leven voor veel kinderen in Peru is hard. Bijna een kwart van de 30 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens. Veel ouders weten vaak niet hoe zij hun kinderen van primaire levensbehoeften kunnen voorzien. Voor veel kinderen is een ontbijt of warme maaltijd daarom niet vanzelfsprekend. Omdat zij deze belangrijke basis missen, is er vaak geen hoopvolle toekomst. Pan de Vida brengt daar graag verandering in.

Een van de kinderen die naar een kinderrestaurant gaat
  • Maaltijden klaarmaken in kinderrestaurant
  • Kind eet ontbijt in kinderrestaurant
  • De kinderen hebben plezier in een kinderrestaurant
  • Carlos aan het werk in een kinderrestaurant
  • Een meisje uit Peru aan het ontbijt
  • Een jongetje in het Pan de Vida kinderrestaurant

Onze oplossing

Kinderrestaurants

Er zijn in de afgelopen jaren meer dan 40 kinderrestaurants opgezet om gezinnen te helpen. Kinderen met een lege maag kunnen zich minder goed concentreren op school. Naast dat de maaltijd voedzaam is, zorgen we er ook voor dat deze gezond is en hygiënisch wordt klaargemaakt. De kinderen krijgen vaak nog een stuk fruit of brood mee naar school. Naast dat de kinderen ontbijten bij Pan de Vida, wordt er ook met ze gebeden. We vertellen dat ze in Gods ogen belangrijk zijn en van grote waarde zijn. 

De kinderrestaurants van Pan de Vida worden in samenwerking met lokale kerken opgezet. Zij kennen de nood in hun omgeving het beste en bieden garantie op een lange termijn samenwerking. Dagelijks hebben de medewerkers via het kinderrestaurant contact met de kinderen en wordt door huisbezoek het hele gezin bereikt.

Een kinderrestaurant kan jouw hulp gebruiken

Geef ze hoop!

De kinderrestaurants krijgen geen subsidie en zijn afhankelijk van giften. Voor slechts tien euro per maand kun jij het leven van een kind en zijn omgeving blijvend veranderen. Jouw donatie komt geheel ten goede aan het kind. Hij of zij krijgen verschillende maaltijden op een dag, krijgt hoop in een toekomst en heeft plezier. Geloof in verandering! Verander de wereld en sponsor een kind. Help je mee?

Stichting Pan de Vida

Postbus 32
7120 AA Aalten
Nederland

Steun ons

Website met liefde gemaakt door: