Skip to main content
  • Español
  • English
  • Nederlands

BLOG Carlos en Mariela – Een bemoedigende reis

De laatste weken is de situatie omtrent het coronavirus gelukkig verbeterd. Er zijn duidelijk minder corona gevallen. De regering gaat ervan uit dat zo’n 40% van de bevolking inmiddels besmet is geraakt. De maatregelen zijn versoepeld, wel afstand blijven houden en mondkapjes zijn verplicht in openbare ruimtes. Ook mag er weer gereisd worden. Zo ben ik naar het noorden van Peru gegaan om daar verschillende projecten te bezoeken. Twaalf in totaal. Ik ben opnieuw verbaasd over de toewijding van onze medewerkers daar, zoals ze aan anderen denken en bereid zijn om te helpen. De kinderrestaurants zijn goed georganiseerd en houden zich aan het veiligheidsprotocol.

Het coronavirus heeft ernstige gevolgen voor veel families. Niet alleen wat het aantal sterfgevallen betreft. Ook op sociaal en economische vlak. Het valt me op dat meer kinderen ‘onofficieel’ te eten krijgen in onze kinderrestaurants. De projectleiders proberen hun budget zo efficiënt mogelijk te gebruiken, om meer kinderen eten te kunnen geven. De nood is op dit moment zo hoog en ze doen er alles aan om meer kinderen te helpen.

Tijdens mijn reis heb ik ook Lindaura, de weduwe van Manuel, onze (door corona) overleden kinderrestaurantleider kunnen ontmoeten. We hadden een persoonlijk gesprek waarin het verdriet en de zorgen benoemd konden worden. Triest om te horen dat de medische zorg niet optimaal was. Daarmee druk ik mij nog zacht uit. Lindaura is erg moedig. Haar verlangen is om door te gaan met het leiderschap van hun kerk diep in de jungle. Het kinderrestaurant zullen we in een later stadium bekijken.

De reis was erg bemoedigend. Ik heb veel leiders van onze kinderrestaurants kunnen ontmoeten in levende lijve, na ruim een half jaar via alleen Zoom vergaderen. We zien dat de nood onder de families is toegenomen en dat de mensen erg dankbaar zijn dat we hun kinderen helpen met warme maaltijden.

Binnenkort starten we een actie voor meer hulp!

Hartelijke groet van ons uit Arequipa,

Carlos en Mariela

Stichting Pan de Vida

Postbus 32
7120 AA Aalten
Nederland

Steun ons

Website met liefde gemaakt door: