Skip to main content
  • Español
  • English
  • Nederlands

BLOG Carlos en Mariela – 14.000 kinderen verliezen schooljaar door coronacrisis!

Peru lijdt hard onder het coronavirus. Volgens de statistieken heeft het land het hoogste dodenaantal met 85,8 doden per 100.000 inwoners en is het daarmee koploper van alle landen. Een van de gevolgen is dat de scholen sinds half maart dicht zijn en alle lessen via internet, televisie of radio gevolgd moet worden.
Hierdoor kwamen wij voor een serieuze uitdaging te staan in het kindertehuis. Voor de pandemie hadden we één laptop voor alle kinderen om huiswerk te maken….. 

Een bouwbedrijf bood ons aan om een projectvoorstel in te dienen. We hadden snel een voorstel gedaan om laptops/chromebooks te kopen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Arequipa waar we wonen, is nog steeds gebonden aan strikte maatregelen. Zo doende is er ook weinig vervoer van en naar de hoofdstad Lima, waar voornamelijk alle goederen vandaan komen. Na verschillende bestellingen via internet was er een bedrijf dat wel leverde, met een week levertijd en de tweede bestelling met twee weken levertijd. Dat is wel even anders dan ‘voor 23:59 besteld morgen in huis’.

Gelukkig hebben we de laptops/chromebooks kunnen kopen en volgen de kinderen hun lessen, doen ze hun huiswerk via Zoom, Google Meet en Whatsapp. We zijn erg dankbaar hiervoor, want nu kunnen de kinderen hun schooljaar afmaken, in tegenstelling tot velen andere kinderen (ruim 14.000 alleen al in Arequipa!) die geen computer of internetverbinding hebben en het gehele schooljaar missen.

Ook heeft hetzelfde bouwbedrijf, dat de naam niet bekend wil maken, een ander projectvoorstel goedgekeurd om het kindertehuis te verduurzamen. Een erg interessant project. Hierover de komende tijd meer.

Wij zijn dankbaar voor dit alles, ondanks de moeilijke omstandigheden tijdens deze pandemie. Wil je het kindertehuis ook ondersteunen, dat kan via deze link: https://www.pandevida.nl/geef-een-kind-een-thuis/

Hartelijke groet en dank voor jullie steun!

Carlos en Mariela

Stichting Pan de Vida

Postbus 32
7120 AA Aalten
Nederland

Steun ons

Website met liefde gemaakt door: