Skip to main content
  • Español
  • English
  • Nederlands

Afstand bewaren is lastig

Mariela en Carlos aan het woord:
(auf Deutsch)

‘Graag delen wij iets met jullie over de afgelopen tijd in Arequipa. Peru is hard getroffen door het coronavirus wat deels te verklaren is doordat een gedeelte van de bevolking de regels niet voldoende naleeft. Door de omstandigheden waarin veel armen leven is dit wel begrijpelijk. Anderhalve meter afstand bewaren is vaak ook lastig. Hierdoor is de lockdown weer verlengd tot in ieder geval 30 juni. Er zijn wel enige versoepelingen, waardoor sommige kinderrestaurants weer open zijn. Dit houdt in dat de moeders van de kinderen een afhaalmaaltijd kunnen ophalen. Hier wordt dankbaar gebruikt van gemaakt. Een tijdschema moet voorkomen dat te veel moeders tegelijk komen. Dit verloopt boven verwachting goed. We hopen in de komende tijd meer kinderrestaurants op te starten. Dat is afhankelijk van het aantal besmette personen in de desbetreffende regio.

De regering heeft aangegeven dat de scholen waarschijnlijk tot eind van het jaar dicht blijven. Esther, Hannah en Karin volgen online hun lessen thuis. Dat was wel even wennen, maar gelukkig zijn ze goed met computers. Ze vinden het wel moeilijk om zo lang binnen te zitten en nooit eens even de straat op te mogen. Gelukkig hebben we wat ruimte op het terrein van het kindertehuis om buiten te kunnen spelen.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de kinderen van het kindertehuis. We zijn blij dat we twee personen bereid hebben gevonden om de kinderen te helpen bij hun huiswerk en het volgen van de online-lessen. Wat erg lastig is voor onze medewerkers is dat er geen openbaar vervoer mogelijk is. We zijn dankbaar voor hun betrokkenheid; sommigen moeten een flinke afstand lopen of andere oplossingen zoeken om te komen.

De komende tijd hebben we maar liefst drie verjaardagen in ons gezin: Esther (15), Hannah (12) en Emma (3). De verjaardagen worden een beetje anders gevierd dan normaal. Dat vraagt de nodige creativiteit. We zijn ontzettend blij met deze fantastische meiden!

Dank jullie wel voor al jullie steun. Samen maken we hulp mogelijk.

Groeten van ons allemaal,

Mariela en Carlos

Esther, Hannah, Karin, Emma’

 
 

Stichting Pan de Vida

Postbus 32
7120 AA Aalten
Nederland

Steun ons

Website met liefde gemaakt door: